Август е музика
Август е музика / Община Стара Загора
Август е музика“ продължава и тази вечер с концерт на Mike sax и  X – key на сцена „Фонтани“ от 20.00 часа пред Община Стара Загора.
 

Август е музика
Община Стара Загора


Mike sax и  X – key – концерт на Милен Стойков /саксофони и флейта/ и Джаз формация: Илия Тенев –клавишни инструменти, Радослав Терзиев – бас китара и Ленко Драганов – ударни инструменти.
 

Август е музика
Община Стара Загора


Милен Стойков /Майк Сакс/ е саксофонист, флейтист и аранжор. Гастролира в Австрия, Германия, Щвейцария, Скандинавските страни и Китай. Ориентиран е предимно в днешния смуут джаз и фюжън. В този стил, той намира своите съмишленици от квартета X-key. Формацията е основана от Ленко Драганов /барабанист, композитор и тонрежисьор/ и Илия Тенев /клавишни инструменти/. Бас китаристът Радослав Терзийски и младият пианист Никола Панчев оформят убедително съвременното звучене и концепция на състава. Многобройни са участията им в джаз фестивали и лайф клубове в страната. Тази година са част от заключителната вечер на Джаз фест Банско. Програмата им е повлияна от имена като Браян Кълбертсън, Джеф Лорбър, Ричард Елиът, Грувър Уашингтън, Майкъл Лингтън.