Ремонтират общинска зала с помощта на спортния тотализатор
Ремонтират общинска зала с помощта на спортния тотализатор / beroebasket.com

Община Стара Загора кандидатства пред Министерството на спорта за финансиране на ремонта на бившата зала на ДЗУ. Това обяви пред Дарик кметът Живко Тодоров.

„Вероятно ще се наложи да ремонтираме залата за участието на баскетболния Берое в Балканската лига. В момента кандидатстваме пред министерството на спорта за финансиране. Парите трябва да дойдат от една от моментните игри организирани от спортния тотализатор. В нея процент от средствата, набрани от всеки регион, ще бъдат предназначени за ремонт на спортни зали, игрища, площадки.

Вярвам, че ще се съберат достатъчно пари от областта, които да бъдат вложени в подобно начинание. Не мога да кажа със сигурност колко средства ще са необходими, но смятам, че с 50 000 до 100 000 лева ще направим добри неща", обясни Живко Тодоров.

„Винаги съм казвал, че в общината разчитаме на прозрачност и поради тази причина при нас нещата се получават. И от гледна точка на баскетбола и за други инициативи. Бизнесът ги подкрепя, защото не ги изнудваме. Единственото, което искаме е той да работи в полза на обществото.

По същия начин, по който вече няколко години съществува баскетбола, се помага на борбата, на други спортове, на международния кинофестивал, на джаз фестивала. Намираме спонсори на всички добри инициативи, които се случват в нашия град. Така се направиха и много детски площадки. И смятам, че това не тежи на бюджета на общината, а е социален ангажимент на фирмите в града, които помагат по този начин да се случва нещо хубаво", допълни още Живко Тодоров.