ваксина, ваксини
ваксина, ваксини / iStock/Getty Images
Чрез сайта на Националната здравноинформационна система
Във връзка с провежданата в момента имунизационна кампания в област Стара Загора е създадена организация за регистриране на желаещите граждани да бъдат имунизирани срещу COVID-19.

Регистрацията се извършва онлайн през сайта на Националната здравноинформационна система.

Всеки гражданин може да се регистрира свободно, следвайки тези стъпки:
  1. Влизате в сайта www.his.bg
  2. Избирате „COVID-19 регистрация за ваксинация“.
  3. В показаните полета попълвате личните данни, които са нужни за регистрацията.
  4. В графата „Предпочитана ваксина“ може да се избере вида на ваксината, с която желаете да се имунизирате. Преди това можете да направите консултация с лекуващ лекар при наличие на заболявания.
  5. В графата „Ваксинационен център“ избирате от наличните имунизационни кабинети в област Стара Загора (или друга област).
  6. В графата „Час за ваксинация“ системата ви показва свободните дати и часове, в които може да се имунизирате във вече избрания ваксинационен център.
  7. След завършване на регистрацията се изпраща имейл за потвърждение за датата, часа и мястото на ваксинация.

Регистрация и записване по телефон и на място в имунизационните кабинети няма да се извършва. Регистрацията е само онлайн на сайта: www.his.bg

Преди посещението на ваксинационния център е препоръчително да се обадите за справка относно наличните дози от ваксините. При липса на дози от избраната от вас ваксина може да се имунизирате с друга налична ваксина или да пренасочите датата и часа си за друго време.