ПХГ Казанлък
ПХГ Казанлък / община Казанлък
Министерство на културата финансира проект на Община Казанлък за изготвяне на инвестиционен проект за реконструкция на сградата на Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“. Пълният технически проект е внесен за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата,  изготвената проектна документация е първата стъпка към реализирането на същинските ремонтни дейности за консервация на сградата, която има статут на местна културна ценност.
 
Проектът „Преустройство, ремонт на покрив, фасади, ел. инсталации, ВиК инсталация и отоплителна инсталация, топлоизолация на стени отвътре на Педагогическото училище „Свети Свети Кирил и Методий“ е финансиран със сумата от 35 000 лева за изготвянето на инвестиционен проект във фаза работен.
 
Изпълнението на разработения инвестиционен проект за строително-монтажни и консервационно-реставрационни работи ще има дългосрочен, пряк и положителен ефект върху ученици, преподаватели, помощен персонал и родители на ПХГ . Ще бъдат предоставини по-добри условия за работа в сградата, а за посетителите на града – с възможността да се запознаят с възобновената и съхранена архитектурна и историческа ценност на Казанлъшкото педагогическо училище, изградило първите поколения добре подготвени учители в цялата страна след Освобождението.