Продължават внезапните проверки на търговски обекти
Продължават внезапните проверки на търговски обекти / DarikNews.bg, архив

В навечерието на коледните и новогодишните празници се увеличава ръскът да бъдем измамени от недобросъвестни търговци, които бързат да продадат стoката си, която не винаги е прясна. В старозагорския регион Комисията за защита на потребителите провежда засилени проверки съвместно с Регионалната ветеринарномедицинска служба за качеството на месото и цитрусовите плодове.

"Проверките, които правим не се различават от миналогодишните. Има обекти, които според степента на риска за качеството на стоката са с различен режим на проверяване. Не се съобразяваме с това, че днес сме инспектирали един обект, утре може пак да влезем на същото място. Във внезапните проверки има елемент на изненада и работата се върши качествено", коментира за Дарик директорът на РВМС - Стара Загора д-р Генади Ганчев.

За да сте сигурни, че получавате качествена стока за парите си, задължително проверявайте етикетите за срока на годност. Ако имате съмнение за качеството на закупена стока, не се колебайте да върнете обратно продукта. За да бъде възможно това, изисквайте касова бележка при пазаруване.