/ Община Стара Загора
Пилотно представиха в Стара Загора платформата Bulgaria wants you (България те иска), изпълнявана от Сдружение „ДНК“. Събитието събра в зала „П. Р. Славейков“ десетки представители на бизнеса в региона, различни местни и държавни институции, общински съветници и медии.

Община Стара Загора

Презентацията на проекта води Андрей Арнаудов, познат като телевизионен водещ и продуцент. „Започваме от Стара Загора, защото виждаме бързия темп на развитие в общината“, каза при представянето на платформата Арнаудов.

ООН: България е заплашена от драматичен спад на населението

Той благодари за подкрепата на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров,
както и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците и нейния председател за региона Стефан Шоселов.

Община Стара Загора

„Приветствам инициативата, която реализирате. Подкрепата на институциите ще бъде важна, особено при адаптацията на семейства, които дълго са живели зад граница“, каза по време на събитието и зам.-кметът Иванка Сотирова.

Само за десетилетие населението на България намаляло с над 400 000 души

Инициативата Bulgaria wants you събира в едно видео визитки на българските градове, представящи техния социален и икономически профил, както и възможностите за професионална и лична реализация.

Община Стара Загора

Стремежът на екипа на проекта е да бъде показана промяната на различните места у нас, с което да се разкрие потенциала на страната и да върне българите от чужбина. Идеята е палтформата да дава информация за и от работодатели, подробности за различните детски и учебни заведения, както и да указва административна помощ.

„Нашият град е атрактивен и перспективен за бизнеса“, подчерта председателят на КРИБ-Стара Загора Стефан Шоселов. Той допълни, че взаимодействието между институциите, бизнеса и образователните структури ще допринесе за привличане и създаване на кадри.