Председателят на Общинския съвет и общественият посредник започват серия общи инициативи
Председателят на Общинския съвет и общественият посредник започват серия общи инициативи / DarikNews.bg

Серия от съвместни инициативи стартират още през този месец председателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов и общественият посредник Павлина Делчева.

Старозагорският омбудсман участва в редовния Ден на кмета, който се провежда веднъж в месеца в Община Стара Загора.

Ще бъдат организирани общи приемни - първо в населените места на общината, а впоследствие и в Административните бюра в кварталите на града. Последната от тези приемни ще се проведе в АБ Център.

Основната цел на тези съвместни приемни ще бъде при провежданите разговори да се сложи акцент не толкова върху изслушване на сигнали и жалби, колкото върху формулиране на мнения и предложения на базата на поставените проблеми.

Резултатите от осъществените срещи ще бъдат анализирани, синтезирани и обобщени в доклад, който ще бъде представен пред кмета на Община Стара Загора и пред Общинския съвет, за да се има предвид при обсъждане и приемане на плана за дейности през следващата година.

Ще бъде връчена покана до председателя на НАПОСРБ за провеждане на обща среща на ръководствата на Националната асоциацията на председателите на общински съвети в Република България и Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България с цел координиране на съвместни бъдещи прояви и постигането на по-ефективно взаимодействие между двете организации.