Преасфалтират три улици в Копринка, паркът ще бъде завършен изцяло
Преасфалтират три улици в Копринка, паркът ще бъде завършен изцяло / Dariknews.bg,архив

„Община Казанлък е заложила в инвестиционната си програма три улици за преасфалтиране в село Копринка - „Тракия", „Васил Левски" и „Пейо Яворов", представляващи общо 3100 кв.м . В момента те са в критично състояние, а улица „Васил Левски" е възлова за селото. Това ще се промени до края на лятно-есенния сезон - при благоприятно време улиците ще бъдат завършени и ще можете спокойно да си карате колите" обясни общинският съветник Димитър Баяслиев на среща с жителите в село Копринка. Той представи на присъстващите проекта със скиците по предстоящите ремонтни дейности. На срещата присъства и кметът на населеното място Стойчо Василев.

Жителка на селото сподели, че от 30 години живее в Копринка и досега никой не е асфалтирал поне една цяла улица. Димитър Баяслиев обясни, че днес това се случва благодарение подхода на равнопоставеност на града и селата, който настоящото ръководство на община Казанлък прилага по отношение разпределението на средствата за асфалтиране, предвидени в Инвестиционната програма на Община Казанлък.

В село Копринка за дейностите по преасфалтиране са заложени 85 000 лева. Паркът в центъра на селото, който преди 3 години е бил една ливада, също ще бъде завършен до края на 2015 г. Предстоят довършителни ремонти дейности, обособяването на детски кът с люлки, поставяне на още пейки и облагородяване на пространството.