Пожар избухна край гълъбовското село Главан
Пожар избухна край гълъбовското село Главан / община Гълъбово

1500 дка дървета, храсти и тревни площи горят край гълъбовското село Главан, информират от Пресцентъра на община Гълъбово. Фронтът на пожара е юг – югоизток, в протежение на 3 км.

Сигнал за пожара е получен в 09:03 часа. На място има два противопожарни автомобила от Гълъбово, по един от Стара Загора, ТЕЦ 3 и Рудник 3, както и автомобили на горското.

От община Гълъбово са осигурили 3 водоноски и два трактора, а от "Мини Марица - изток" - 2 булдозера. Няма опасност за населението, потвърдиха от старозагорската пожарна.

В момента се правят широки просеки. Големината на засегнатата територията ще стане ясна след като мястото бъде обходено.

Преди час е локализиран пожар в чирпанската местност Карасура, където са горели сухи треви. Огънят е лумнал малко след 12:00 часа. Вече се гасят локалните огнища. Съществувала е опасност за близките иглолистни гори и полигона за борба с градушките, но бързата намеса на огнеборците е предотвратила разпространението на огнената стихия.

В потушаването на пожара участвали 3 пожарни от Чирпан, една от горското и военнослужещи от формированието в село Свобода.