Постоянен арест за задържания с банкови карти
Постоянен арест за задържания с банкови карти / Светла Тенева

Състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи постоянен арест на 20-годишния К.П. Срещу него има повдигнато обвинение за престъпление по чл.243 и чл.244 от Наказателния кодекс - за изготвяне на неистински парични знаци и за прокарването им в обръщение.

Той беше задържан на 11 май около 17.00 ч. при акция на сектор "Борба с организираната престъпност" в момент на теглене на суми с подправена банкова карта от банкомат на ул. "Генерал Гурко" в Стара Загора.

При претърсването в дома на старозагореца антимафиотите са открили над 120 000 лева, дебитни карти на различни банки, два компютъра, съдържащи данни от кредитни и дебитни карти и други предмети.

Общият брой на иззетите карти са 500 бели пластики, на които ще бъде извършена експертиза дали върху тях има надписи и други 20 карти, които са реални дебитни карти.

Назначени са няколко експертизи, основно на иззетите веществени доказателства, каза за Дарик наблюдаващият делото прокурор Нейка Тенева.

По време на заседанието младежът поиска по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, подписка или парична гаранция. Той изрази разкаяние за случилото се и заяви пред съда, че не е направил това, в което го обвиняват.

Съдът обаче счете, че се касае за тежко умишлено престъпление и че съществува опасност К.П. да се укрие или извърши друго престъпление, заради което му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мярката може да бъде обжалвана пред Пловдивския апелативен съд, като в случай, че К.П. обжалва определението на Окръжния съд в Стара Загора, делото в Пловдив ще се гледа на 22 май.