Средствата са осигурени от Националното сдружение на сираците в България в рамките на инициативата "Фестивал на красотата"
За седма поредна година Национално сдружение на сираците в България организира "Фестивал на красотата 2021".

Инициативата е в подкрепа на абитуриенти в неравностойно социално положение, а тази година те ще получат по 150 лева. Средствата са достатъчни за покриване на разход за такса за кандидат студентски прием във ВУЗ или ще бъдат използвани от зрелостниците по тяхна преценка, съобщават организаторите.

В Стара Загора, на шестима абитуриенти без родители, заместник-кметът Иванка Сотирова и д-р Антония Тодорова от социалната дирекция на общината, връчиха еднократна финансова помощ.

Младежите са настанени в Центрове от семеен тип в града. Абитуриентите споделиха желанията си за бъдещата им реализация, когато напуснат социалния център. Тепърва предстоят разговори с университети и бъдещи работодатели, които да окажат подкрепа в първите стъпки на зрелостниците, информират на страницата си в социалната мрежа от Националното сдружение на сираците в България .

Предложенията за подкрепа на абитуриенти в страната се правят с мотивирани писма от Директорите на училища и социални центрове до Националното сдружение на сираците в България.

Критериите за подпомагане са: да са сираци, с един родител и от многодетни семейства с остри здравни проблеми и нисък социален статус.

През изминалите шест години с подкрепата на добри хора са подпомогнати 239 зрелостници.

Средства може да дарите по сметката на Национално сдружение на сираците в България, ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА, IBAN: BG82FINV91501203760211,

BIC: FINVBGSF, основание: Дарение за абитуриенти.

Paypal: nss_bul@abv.bg