/ БГНЕС
Простреляният мъж тази нощ в старозагорското село Малка Верея е починал. Това съобщи за БТА проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович".

52-годишният мъж беше прострелян тази нощ в дома си в старозагорското село. Инцидентът е станал малко след 2:30 часа тази нощ, докато мъжът е спял. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

„Извършителят е проникнал и е произвел изстрел, вероятно с ловно оръжие. Тъй като пострадалият е с множество проникващи рани от сачми в тялото“, разясни Атанасов. 

Според него към момента няма данни случаят да е придружен с грабеж и той предположи, че има личен мотив за извършване на престъплението. Сигнал за инцидента е подаден от близки на пострадалия, който е успял да им се обади по телефона. Няма данни за проникване с взлом. 

„Това за пореден път показва, че в страната се повишава криминалната и битовата престъпност. Именно обект на такива посегателства са самотноживеещи хора. Престъпността нараства, това се вижда. Правим всичко, което е в компетентността на прокуратурата, за да можем да противодействаме в рамките на закона на тези тежки криминални престъпления“, посочи още Дичо Атанасов.
 
БТА