По - ниски цени на имотите в кв. „Лозенец - разширение
По - ниски цени на имотите в кв. „Лозенец - разширение / DarikNews.bg, архив

Общинските съветници приеха предложение на кмета Живко Тодоров за промяна на зоната на терени в кв. 84, 85 и 86, част от кв. „Лозенец - разширение". Към момента тези имоти са без реален достъп до изградена техническа инфраструктура: без водопровод и канализация, без реализирани улици, без административни адреси, представляват терени с голям наклон в скалиста местност.
Определените им данъчни оценки значително се различават от пазарните цени. За да бъдат привлекателни за закупуване от лица и социално слаби семейства е нужно да бъде променена данъчната оценка, коментира пред Дарик Живко Тодоров.

„Като се сваля категорията на тези имоти, се дава възможност на хората с нисък социален статус да кандидатсват и да закупят имот на по-ниска цена, където ще могат да строят законно. След като бъдат закупени имоти ще бъде изградена техническа инфраструктура", допълни кметът.

В момента цените на тези имоти са прекалено високи и няма желаещи за закупуването им.

Имотите няма да бъдат предоставяни безвъзмезно, а ще могат да бъдат закупени.

На следващото си заседание старозагорските общински съветници ще гласуват и създаването на комисия, която да работи по зонирането на града, за да се актуализират данъчните оценки и в други райони на общината.