Пет грабежа и 19 кражби в празничните дни
Пет грабежа и 19 кражби в празничните дни / Dariknews.bg/архив

Пет грабежа и 19 кражби са регистрирани в Старозагорско през празничните дни.

Жертва на грабеж е станал немски гражданин. Рано сутринта на 12 април на кръстовището на улиците "К.Ганчев" и "Ю.Венелин" 51-годишният чужденец бил застигнат от непознат велосипедист, който издърпал издърпал от рамото му мъжка чанта. В нея имало 13 500 евро, 500 лева, лични документи, кредитна карта, книжка за социална осигуровка. Работата по случая продължава.

Лични документи, 3 дебитни, 3 кредитни карти и сумата от 500 лева задигнали от 28-годишна софиянка. Чантата й е открадната от заведение, близо до Крън. В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на Районно управление "Полиция" - Казанлък е установен и задържан извършителят на кражбата. Това е 63-годишен мъж от с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък.

На 12 април около 13.00 ч. в Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора е получено съобщение от 38-годишен старозагорец, за това че около 6 часа сутринта в тоалетната на заведение двама неизвестни мъже му нанесли побой, като му отнели 1 150 евро, около 350 лева, както и личната карта. Работата по случая продължава.