Отварят мярка Млад фермер до средата на годината
Отварят мярка Млад фермер до средата на годината / DarikNews.bg

В края на март ще бъде отворена Мярка 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Програмата за развитие на селските райони. Това каза в Стара Загора министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя допълни, че до средата на годината ще бъде отворена и мярка „Млад фермер". Преди нея обаче ще бъде отворена мярката, която дава възможност Националната служба за съвети в земеделието да изготвя безвъзмездно бизнес плановете на кандидатите.

В Стара Загора министър Танева коментира и проекта за мораториум върху сечта и износа на обла дървесина.

„Министерството на земеделието и храните не е предложило това решение. Не смятам, че това е решение. Има обществено очакване, но доброто управление трябва да почива на факти, свързани с тясната експертиза на всеки един сектор. Имаме достатъчно добър закон, за да можем да вземем съответните мерки за ограничаването на сечта, но не разполагаме с неограничен човешки потенциал", каза министър Десислава Танева.

В Стара Загора земеделският министър присъства на връчването на дипломите на 87-ми випуск магистри - ветеринарни лекари на Тракийския университет. По - късно днес тя ще се срещне със земеделски производители от региона.