наградени рисунки
наградени рисунки / областна администрация
Наградиха победители от Националния конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“. Събитието се провежда за 13-и пореден път в Казанлък и е под патронажа на областния управител на Стара Загора.

награди
областна администрация

Конкурсът се организира от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“. Тази година в надпреварата участваха близо 1000 творби на деца от 5 до 14 години от цялата страна. Младите таланти рисуваха на тема „Толерантност“.

награди
областна администрация

Гергана Микова връчи две Специални награди-на третокласничката Беатрис Петрова от Казанлък и на петокласничката Калина Латинова от Хасково. Награди бяха раздадени и от името на кмета на Казанлък, на ръководители на държавни институции и неправителствени организации, на местни фирми.  

награди
областна администрация

Областният управител поздрави малките художници и техните преподаватели по рисуване. „Вашите картини, деца, са наистина прекрасни. Те са сътворени с любов и в тях се оглежда чистотата на машите сърца. Благодаря ви, че със своето истинско изкуство вие стопляте душите ни“, каза областният управител.
 
Микова покани директора на Художественото училище Петя Минекова да организира гостуваща изложба с картини на малки художници във фоайето на Областна администрация в Стара Загора.