Откриват системата за видеонаблюдение на полигон Змейово
Откриват системата за видеонаблюдение на полигон Змейово / Dariknews.bg

Заместник-министърът на отбраната Валентин Радев и областният управител Йордан Николов ще открият системата за видеонаблюдение на полигон „Змейово".

На откриването ще присъстват началникът на Щаба по осигуряването и поддръжката генерал-майор Бойко Рабаджийски, кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев, представители на неправителствени организации. Ще бъдат демонстрирани възможностите за видеонаблюдение в реално време и ще се проведат демонстративни стрелби с различни огневи системи.

От днес на полигона функционират камери за видеонаблюдение на една от основните огневи позиции. Изображението може да се наблюдава в рубриката „Полигон Змейово" в интернет страницата на Министерството на отбраната. В специализираната рубрика се публикува предварителна информация за планираните дейности, както и нормите на замърсявания в района на полигона.
Осигурен е постоянен космически мониторинг на атмосферата. В района на полигона е разположена Автоматична измервателна станция на Министерството на отбраната за контрол на качеството на атмосферния въздух.
Ежеседмично се изготвя и предоставя на кметовете на близките до полигона населени места бюлетин за предстоящите стрелби и изпитвания.

Системата за видеонаблюдение на полигон „Змейово" ще бъде открита утре от 16 часа.