Откриват с Камен Донев тазгодишните Чудомирови празници
Откриват с Камен Донев тазгодишните Чудомирови празници / netinfo

На 25 април, Благовещение, ще бъдат открити  тазгодишните Чудомирови празници. по традация, вече 22 години, те се откриват в дня, в който е роден  патронът на празниците-  писателят-хуморист Димитър Чорбаджийски- Чудомир. Празниците стартират с изложба  под надслов: „Избрано от Чудомир", която се открива в 17,30 часа в ЛХМ "Чудомир".  Същата вечер, в 19 часа по традиция се открива и 14 Театрален фестивал „Комедийният хит на сезона",  със спектакъл на Камен Донев-  „Лекция №2 - Възгледите на един учител за всеобща просвета".

 

На 26-ти март  от 17:30 в ЛХМ „Чудомир" ще бъде представена книгата „Каталуня - Каля" на Георги Божинов. същият ден от 10 часа в галерията на ул. „Искра" 4 ще бъде открита и  фото-изложбата „Кой както я нареди". Второто представление от Фестивала "Комедиен хит на сезона" е на Драматичиня театър в Пловдив- "Сако от велур" от Станислав Стратиев - ДТ Пловдив.

На 27 март от 15:00 във Военния клуб ще бъде награждаването на победителите от Националния конкурс за детска и хумористична творба „Присмехулници".
Същата вечер на сцената на Вениня клуб ще се играе и  представлението „Народен Представител" по Бранислав Нушич, постановка на  ДТ Търговище.

Същият ден от 17,30 часа в ЛХМ "Чудомир" е  казанлъшката премиера на книгата на Иван Фратев- "Сопот някога".

И още от програмата на празниците:

28 март /събота/
От 9:30 е постановката „Алиса в страната на огледалия свят" на Детска театрална школа при НЧ „Искра - 1860".
От 10:30 е началото на „Чудонемирчета" - конкурс за хумористично изпълнение.
От 16:00 във Военен клуб ще се проведе Юбилеен концерт - 30 години вокална група „Ехо".
От 17:00 на площад Севтополис ще се проведе уъркшоп с ученици от НГПИД „Акад. Дечко Узунов" за изграждане на художествени обекти в градска среда.
От 18:00 в Художествена галерия - Казанлък ще бъде открита изложбата живопис на Мара Чорбаджийска „Цвете до дъба".
В 19:00 в НЧ „Искра" е празничния концерт на клуб по спортни танци Роза по повод 25 годишния им юбилей.

29 март/неделя/
От 11:00 в камерната зала на Дом на културата Арсенал ще бъде изнесено детското представление на театър Любомир Кабакчиев „Малкото - голямо пътешествие".
В 19:00 в НЧ „Искра" ще започне представлението „Свалячи" на Елин Рахнев - ДТ „Антон Страшимиров" Разград.

30 март /понеделник/
От 17:30 в ЛХМ „Чудомир" е представянето на книгите „Написано върху вода" на Георги Георгиев и „История на футбола в Казанлък" с автори Георги Стоянов и Петър Сотиров.
В 19:00 в НЧ „Искра" е фолклорния спектакъл на ансамбъл „Загоре" - 60 годишен юбилей.

31 март /вторник/
От 19:00 в НЧ "Искра- 1860" е спектакълът на  фолклорния танцов театър "Родина" - „Пуста младост, сватба недолюбена".

1 април /сряда/
От 10:30 в ЛХМ „Чудомир" е началото на Научната конференция „Чудомир и нашето съвремие" с гости проф. Яни Милчаков и проф. д-р Никола Георгиев.
В 18:00 в НЧ „Искра" е и Церемонията по закриването на Чудомирови празници с участието на балет Арабеск.

Продажбата на билети за събития от празничната програма започва от утре, 18 март 2015 г., от 12.00 до 18.00 часа в Културно-информационния център на ул. „Искра" 4.

Организатоир на празниците на Чудомир са едноименната фондация и Община Казанлък.  За събитията  сериозен принос имат и местни спонсори.