Откриват официалната трибуна на стадион „Верея
Откриват официалната трибуна на стадион „Верея / ФК Верея

Сдружение с нестопанска цел „ФК Верея" изпълни инвестиционната програма предвидена в договора с община Стара Загора за модернизация на общински стадион в кв. „Кольо Ганчев, с цел устойчиво развитие на спортната активност в града. Частната инвестиция е на стойност 5млн. лева. Стадионът е пример на добра практика и взаимодействие между публичния и частния сектор при изпълнение на политиките и мерките за развитие на спорта /спортната инфраструктура/.

Днес ще отвори врати официалната трибуна на стадион „Верея". Проектът се реализира по програма JESSICA- европейска инициатива за устойчиво градско развитие . Нисколихвеният кредит на стойност 870 000 евро е осигурен от Сосиете женерал Експресбанк и Регионалния фонд за градско развитие. Срокът на погасяване е 10 години. Новата трибуна по проект на „Инжпроект" е изградена от „Пи Ес Ай" АД Стара Загора . Три етажното съоръжение отговаря на всички съвременни изисквания и покрива критериите на УЕФА***: покрити с козирка седалки за зрителите; модерни съблекални, съдийска стая и стая за ВИП зрители, помещения за масаж и физическа подготовка, лекарски кабинет, зала за пресконференции и коментаторски кабини, сервизни помещения, паркинг. За хората в неравностойно положение е изграден панорамен асансьор.

2010- 2011 г.- затревяване на терена- първата фаза на проекта, терен с естествена настилка и самостоятелна поливна система

2012-2013 г.- изграждане на малка трибуна за 500 зрители

2014 г. , м. септември- изграждане на специално енергоспестяващо осветление: 32 прожектора на височина 25 м с обща инсталирана мощност над 62 kW, осветителен клас I.Тази фаза от модернизацията на спортния комплекс беше реализирана чрез програмата JESSICA, която се финансира от Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта бе 244 683 лв., които СНЦ ФК "Верея" получи като нисколихвен кредит , със срок на погасяване 6 години. С направената инвестиция се подобри достъпността на съоръжението и се повиши ефективността на експлоатацията му за спортни събития от местно и национално значение.

2015 г., 6 май- официално откриване на футболно игрище с изкуствена настилка. Министърът на спорта Красен Кралев , президентът на БФС Борислав Михайлов, кметът Живко Тодоров и почетния председател на СНЦ" ФК Верея" прерязаха лентата. Комплексът стана база на националните гарнитури по футбол на България. Отбори , участващи в Европейското първенство за юноши по футбол тренираха на стадион „Верея".

В резултат на направените инвестиции, изграденото основно футболно игрище отговаря на стандартите за провеждане на национални и международни футболни дербита, лицензирано е от комисия и е включено в регистъра на БФС като възможност за провеждане на спортни прояви. Теренът отговаря на изискванията за провеждане на международни и национални футболни дербита и предавания по телевизиите.