геймър
геймър / ThinkStock/Getty Images
Заключителният етап от турнира по електронни спортове Counter-Strike: Global Offensive, ще се проведе от 21 до 24 октомври в залата на „Културен Център Стара Загора“ при спазване на епидемиологичните мерки, наложени в страната.

Най-добрите дванадесет тима, сред които Skade (BG), FATE (BG), Nexus (RO), BlueJays (BG), ще се борят на финалите за спечелване на първото място.

Всички феновете на електронните спортове в България и Балканския регион ще могат да се насладят на играта на техните любими отбори, както и ще могат да се срещнат на живо с тях.

Местата в залата ще бъдат ограничени, но организаторите и Община Стара Загора са се погрижили събитието да бъде наблюдавано на открито.  

На сцената пред сградата на общината ще бъде поставен голям екран, на който желаещите ще могат да наблюдават срещите в реално време.

Турнирът е с внушителния награден фонд от $10 000, което го прави най-голямото събитие от такъв характер провеждано в България.

Първата квалификационна фаза от турнира, протече при засилен интерес. В надпреварата участие взеха отбори от България, Румъния, Сърбия, Украйна, Македония, Албания, Косово, Черна гора, Латвия, Унгария и Полша.

Организатори са Bellum Gens Elite–Stara Zagora и Община Стара Загора.