книги
книги / iStock/Getty Images
книги
102263
книги
  • книги
Историите на 30 вдъхновяващи българи от света на бизнеса, образованието, културата, спорта, медиите и неправителствения сектор у нас, събира в книга Даниел Пенев. С действията си всички те доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания.

Двама старозагорци са намерили място в сборника-Олга Клисурова, съосновател на „Пътуващите книги“ и съоснователят на онлайн медията за позитивни новини „Успелите“ Венелин Добрев.  

Олга Клисурова не се приема в ролята на вдъхновител. Даже изпитва леко смущение от факта, че нейната любов към книгите е определена като такава . Смята, че тя просто е важна-за нея, за хората, до които иска да достигне. А авторът на сборника, в който й е отредено място Даниел Пенев отдавна е наясно с дейността на Олга и „Пътуващи книги на Стара Загора“. Те достигнаха до най-малките населени места на областта, навъртяха достатъчно километри,  срещнаха се със самотни възрастни хора, малки деца и хора, позабравили за смисъла от четенето. А Олга и съмишлениците й  им го припомниха. Сега, километражът е спрял заради липса на средства, а днес „Пътуващите книги“ срещат старозагорската публика с прохождащи  автори. Да си герой в книга обаче е доста по-трудно отколкото да представяш произведения и техния автор. Важно е да не се прехласваш излишно, когато представяш себе си, е мнението на Олга, чиято история е описана в сборника на Даниел Пенев.

Какво още споделя Олга Клисурова, чуйте в прикачения звуков файл.

Сглобените парчета пъзел от историите на своите герои ще представи на 4 декември авторът Даниел Пенев в Стара Загора. До него ще бъдат Олга и Венко-двама старозагорци, герои в „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“.