Ограничено е движението в посока Казанлък заради пожара
Ограничено е движението в посока Казанлък заради пожара / DarikNews.bg, архив

Пътят Стара Загора Казанлък не е затворен, но движението е ограничено, като е организиран пропускателен режим за автомобилите заради избухналия пожар в близост до ЖП моста, който минава над пътя Стара Загора - Казанлък.

Засегнатият участък е преди отбивката за село Змейово, като на място са кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов, кметът на Змейово Никола Пеев и др. В момента четири коли на РСПАБ гасят огъня, като най-вероятната причина за него е скъсан далекопровод. Към момента не може да се направи точна преценка на засегнатата площ, тъй като тя е високо на склона. Очакванията са пожарът да се разрасне през следващите часове, тъй като местността е с иглолистна и широколистна гора.

Локализирани са другите два пожара - над кв. „Три чучура - север" и на сметището на Мандра баир, където сутринта ръководството на Община Стара Загора изпрати четири водоноски. Предстои и засипване с пръст на сметището където има нови възпламенявания.

Кметът Живко Тодоров разпореди да бъде осигурена минерална вода и храна за всички, които участват в гасенето на пожарите.