/ Община Стара Загора
Учени, изследователи и практици ще обсъдят добри практики за превенция на наркозависимостите.

Задържаха двама с наркотици в Стара Загора

На 18 ноември, от 17.30 часа, в залата на Превантивно-информационния център по зависимости към Общински съвет по наркотични вещества-Стара Загора ще се проведе дистанционна секция на Шестия международен научен форум „Интегративни подходи за превенция на зависимости при младежи и в условията на цифровизация“, който е организиран от Южния федерален университет и Академията по психология и педагогика с подкрепата на правителството на Ростовска област, Русия.

Четирима са задържани с наркотици след две полицейски акции

В научния форум със свои доклади ще се представят учени, изследователи и практици от различни университети в Руската Федерация, Република Калмикия, Република Казахстан и Република България.

След откриването на дистанционната секция на форума проф. Жанета Стойкова от Тракийски университет-Стара Загора, ще представи своя пленарен доклад, след което докторанти, училищни психолози, както и председателят на Общинския съвет по наркотични вещества и ръководител на ПИЦ по зависимости Радост Овагимян, със своите доклади ще насочат вниманието към добрите превантивни практики при работата с ученици.

Задържаха двама 20-годишни дилъри

Директорът на Средно училище „Поп Минчо Кънчев” към Старозагорския затвор ще представи програми за превантивна работа с възрастни. Работата на дистанционната секция с всички представени доклади ще бъде заснета във видеоматериал, който на 21 и 22 ноември, ще бъде изгледан от останалите докладчици на Международния научен форум в град Ростов на Дон.