Обсъждат подобряването на здравния статус на ромската общност
Обсъждат подобряването на здравния статус на ромската общност / DarikNews, архив

Сдружение „Свят без граници" - Стара Загора, организира конференция на тема "Успешни практики и основни подходи при подобряване на здравния статус на ромската общност". Конференцията е част от цикъл събития, които ромските неправителствени организации организират съвместно с Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. Събитията се финансират от Програма „Ромски инициативи" на Институт „Отворено общество" - Будапеща.

Форумът в Стара Загора ще се проведе на 26 октомври - сряда, в хотел „Железник", от 11,00 часа.

Организаторите очакват на конференцията да вземат участие заместник-министърът по здравеопазване Десислава Димитрова, депутати, представители на институции и неправителствени организации от цялата страна.

Партньори в инициативата са организациите Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе" - В. Търново, Ромска Академия за култура и образование - Сливен, Сдружение „Нов път" - Хайредин, Фондация „Рома - Лом" и Ромски образователен фонд - Будапеща с партньорството на Национален съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси .

На 5 април Европейската комисия оповести съобщение „Европейска рамка за национални стратегии за интеграция на ромите", в което изисква от всяка държава - член на ЕС да представи своя Стратегия до края на 2011. Чрез настоящата конференция ние искаме да продпомогнем изготвянето на качествен и работещ документ, който да даде тласък на процеса на ромска интеграция.
Сдружение „Свят без граници" - Стара Загора организира конференция на тема "Успешни практики и основни подходи при подобряване на здравния статус на ромската общност". Конференцията е част от цикъл събития, които ромските неправителствени организации организират съвместно с Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. Събитията се финансират от Програма „Ромски инициативи" на Институт „Отворено общество" - Будапеща.