Общината осигурява безплатни автобуси за мемориала „Бранителите на Стара Загора“
Общината осигурява безплатни автобуси за мемориала „Бранителите на Стара Загора“ / DarikNews.bg, архив

Във връзка с провеждането на празничното шествие под наслов „За свободата... Да развеем българското знаме!", посветено на Националния празник на България 3-ти март и 137-та годишнина от Освобождението, Община Стара Загора осигурява безплатни автобуси до мемориала „Бранителите на Стара Загора".

300-метровият национален флаг, носен от 340 военнослужещи от Втора механизирана бригада и съпроводен от шествие, начело с кмета Живко Тодоров, областното и общинското ръководство, родолюбиви българи и патриотични организации, 14 ученически групи и граждани, ще измине трикилометровия маршрут от площада пред общината до мемориала. Шествието ще тръгне по централния булевард „Ц.С.Велики" веднага след тържествения ритуал по издигането на националния флаг.

В 11,30 ч. на мемориала „Бранителите на Стара Загора" ще се състои кулминацията на празника и ще се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя.

Общинското ръководство отправя призив към гражданите и гостите на Стара Загора да се включат в тържествения поход на българския флаг към „Самарското знаме". Във време на бездуховност, нека върнем самочувствието си, да бъдем заедно в този ден и да бъдем повече българи, призовават организаторите.

Онези от тях, които по различни причини няма да могат да извървят маршрута, могат да ползват автобусите, които ще тръгнат в 11.00 ч. от паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев".

Тази година няма да има осигурени безплатни автобуси за тържествата на вр. Шипка.