Областният управител поднесе венец по случай Деня на храбростта
Областният управител поднесе венец по случай Деня на храбростта / Областна администрация

Областният управител Недялко Недялков и заместник областният управител Димитър Драчев поднесоха венец пред паметника „На загиналите в боевете за град Пирот" по случай 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Тържествено слово произнесе Командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров.

„Гордостта на българския войник и пълководческият гений на неговите командири направиха така, че в нашата най-нова история от сформирането на българската войска, тя не е загубила нито едно сражение и не е оставила в чужди ръце нито едно свое бойно знаме.

Емблематични за нас ще останат победите при Върбишкия проход, разгрома на армейските войски при Ахелой, битката при Одрин, както и славната победа при р. Клокотница. Османското робство не сломява волята на българите да съществуват като род и държава.", каза в речта си бригаден генерал Тодоров.

Поздравителни адреси бяха поднесени от областния управител Недялко Недялков, от ОД МВР - старши комисар Алекси Алексиев, от началника на Военно окръжие Стара Загора полк. Зарко Шишманов и от Съюза на ветераните от войните на България - областен съвет Стара Загора. Ритуалът завърши с поднасянето на венци и цветя от институции и признателни граждани.