документи
документи / Dariknews.bg
Открит конкурс за изработка на идеен проект за многофункционална спортна зала обяви община Стара Загора. Идейни проекти се приемат до 17 февруари 2020 година. Ще се връчват три награди- I място – парична награда в размер на: 20 000 лв.; II- ро - 10 000 лв.; III- то - 5000 лв.

Целта на настоящия конкурс за проект е избор на изработка на обемно пространствено решение и предварителен проект за многофункционалната спортна зала. Допуснатите и класирани идейни проекти на участниците следва да позволяват използването им от Възложителя, като задание за проектиране на инвестиционен проект.

В многофункционалната спортна зала ще се провеждат  състезания от различни спортове, в съответствие с изискванията на международните федерации, с адаптивност на трибуните и цялостната конфигурация на залата;  Концерти, конференции, изложения, изложби и други културни мероприятия;  Бизнес зона – конферентен блок, хранене и развлечения, рекреация.

С проектното предложение се цели създаване на устойчива, функционално пригодна и модерна архитектурна среда, с пластично фасадно решение, уникален архитектурен образ и интериор. Залата трябва да бъде интегрирана с парка и околното застрояване – като обем, градоустройствено решение и вписване на сградата в денивелацията на терена, да бъде ориентирана към важни комуникационни и ландшафти елементи на средата, да създава комплексна среда за спорт, отдих и развлечения. 

Многофункционалната спортна зала ще бъде построена в новия парк "Артилерийски".

Стара Загора може да разчита на средства от държавата за изграждането на многофункционална спортна зала в парк „Артилерийски“, но това ще стане след изборите, обеща в средата на октомври премиерът Бойко Борисов ."Стара Загора е спортен град и напълно заслужава в този хубав парк да има зала".