С водосвет откриха нова спортна зала в Стара Загора
С водосвет откриха нова спортна зала в Стара Загора / DarikNews.bg

С водосвет бе открита новата спортна зала в Колежа по охрана и сигурност „Свети Георги" в Стара Загора. На тържествената церемония присъстваха директорът на колежа и общински съветник Маноил Манев, собственикът и учредител на колежа Румен Ралчев, народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Йорданов.

„Откриването на тази зала е нещо много важно. През последните две години като председател на спортната комисия в общинския съвет сме разгледали хиляди претенции и сме видели хиляди искания, някои основателни, други не. Това затвърди в мен убеждението, че всеки трябва да прави каквото може, за да си реши проблема и чак след това да иска, а не обратното.

Направихме тази зала, за да можем да се подготвяме, тренираме и да дадем пример. Ако всеки, според възможностите си, направи нещо за тренировъчните му нужди, а общината се грижи за официалните мероприятия, тогава и парите ще бъдат достатъчни. А и ресурса ще бъде в нормите. Самите клубове пък ще бъдат по-доволни", коментира Маноил Манев.

Изграждането на залата е продължило две години. „Ще ни отнеме поне още една, за да стане такава, каквато си я представям. Но исках откриването да бъде сега, защото днес имам два лични празника:преди 30 години започнах да тренирам бойни изкуства, преди 20 години за първи път започнах да обучавам хора в собствен клуб, а сега откривам и зала", обясни Маноил Манев.