Номинират Делян Пеевски за водач на листата на ДПС в Старозагорско
Номинират Делян Пеевски за водач на листата на ДПС в Старозагорско / Sofia Photo Agency, архив

Делян Пеевски е получил голям брой номинации за водач на листата на ДПС в Старозагорско. Това обяви пред Дарик областният лидер на партията Халил Летифов.

„Общинските събрания, на които бе обсъждана листата ни за предстоящите избори почти приключиха. Предстои ни да проведем още две. След това до 15 август трябва да се проведе заседание на областния съвет. Там ще изготвим окончателния списък, който ще бъде изпратен подреден по азбучен ред към Централния изборен щаб и председателят на партията.

Именно те ще решат как точно да изглежда листата. По всичко личи обаче че Делян Пеевски отново ще бъде начело. Той вече получи доста номинации за това от общинските структури", обясни Халил Летифов.

На предишните парламентарни избори Пеевски бе водач на листите в Стара Загора и Пазарджик, но избра да влезе като депутат от втората.

„И в нашата партия се води дебат по темата, но оценката на хората е такава", коментира Халил Летифов.

Той оцени едногодишната работа на 42-то Народно събрание като изключително трудна. „Това бе един труден период - и за Парламента, и за правителството на Пламен Орешарски. Свърши се доста работа, но се загуби дебата по важните неща. А това не е в услуга на хората", заяви областният лидер на ДПС в Стара Загора.