Нели Славова - новата царица на Казанлък
Нели Славова - новата царица на Казанлък / Иван Бонев

Нели Славова е новата царица Роза на Казанлък. Тя бе избрана и коронясана преди час, в две отделни церемонии.

Новата казанлъшка царица е възпитаничка на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" в града. Досегашната казанлъшка царица Роза -Симона Петкова също бе възпитаничка на гимназията.

Подгласнички  на Нели Славова станаха Ивона Балъкчиева и Миглена Георгиева.
Новата казанлъшка царица се оказа и избора на интернет потребителите от Казанлък, в специално проучване на сайта kazanlak. com, където отново е фаворитка с 2 182 гласа от над 7 хиляди компютъра,участвали в гласуването.

По традиция новата казанлъшка царица получи за награди две пътувания до Япония, бижута и сувенири, както и сертификат за обучителна програма за кариерно развитие.
Всички участнички в тазгодишния конкурс получиха и мобилни апарати от спонсор на Фестивала на розата.

Тазгодишната церемоня по избора на царица Роза бе приет твърде нееднозначно и с доста противоречиви впечатления от казанлъчани. Спектакълът за избор на царица Роза бе в основната си част дело на състава на Старозагорската опера. В същото време, за представянето и дефилето на 10-те претендентки за короната на царица, не бяха отделени повече от 20-тина минути. Девойките се представиха за кратко в народни носии, статични портрети на екран и с цигански танц. Финалният тур бе с официални тоалети, но твърде недостатъчен за публиката, за да избере най- достойната за царица. Изнервени от дългото чакане да видят претендентките за короната, част от зрителите напуснаха залата далеч преди финала на спектакъла.

Жури, председателствано от Анре Тике - зам. кмет и общинска съветничка от френския град Грас, който гостува на приятелски Казанлък за празника на розата с официална делегация, избра Нели Славова за фаворитка за короната на царица Роза.

Видимо развълнувана новата царица благодари на жури и публика за доверието, а след края на спектакъла, Нели Славова и нейните две подгласнички поеха към площад „Севтополис" сред шпалир от факли. За първа година казанлъшка царица се избира и коронясва в една и съща вечер.

Нели Славова ще води празничното шествие на 3-ти юни в Казанлък, което е кулминацията на Фестивала на розата.