Некролози възвестяват смъртта на института по розата
Некролози възвестяват смъртта на института по розата / Деляна Бобева

 

Некролози, разлепени в центъра на Казанлък като „огромна скръбна вест", съобщават, че „ на 106 години, след 12 годишно негово управление почина института по розата и етеричномаслените култури"..
Некролозите са издадени от опечаления колектив на ИРЕМК и са вследствие на „ безумното назначение на Недко Недков за директор.
Със заповед на председателя на Селскостопанската академия доц. Христо Бозуков на 7-ми октомври до провеждането на конкурс за врид директор на института по розата е назначен бившият му директор проф. Недко Недков. Ръководният пост се поема от Недков за 4-ти път от 1996 година насам.
Връщането на поста на Недков породи напрежение в института, предшествана от две протестни подписки на колектива.
От вчера вече е обявен конкурс, който трябва да се проведе в едномесечен срок. Въпреки това и днес колективът на института продължава с протестите си срещу назначаването на проф. Недков и не го приема на поста.
В деня на назначаването му 6-тима от 8-те научни работници обявиха, че подават оставки и в момента тече тяхното едномесечно предизвестие.
На института е сложен кръст, обявиха тогава председателката на секцията на КТ „Подкрепа" в научния институт Юлия Йонкова.
Пред медиите днес професор Недков заяви ,че най- вероятно няма да участва в конкурса, поради късите срокове за подготовка.
Нежелание да се състезава изрази и досегашната директорка на ИРЕМК Наташа Ковачева.