НАП Стара Загора проверява големи търговски обекти
НАП Стара Загора проверява големи търговски обекти / netinfo

Инспекторите на Приходната Агенция в Стара Загора са селектирали 25 фирми със складове на едро за хранителни стоки, алкохол и цигари, информират от пресцентъра на Териториалната дирекция на НАП в града. Започва ежедневно наблюдение и физически контрол над обектите.

Ще бъдат проверени складовите наличности, фактурите за продаваните стоки, издаваните фискални документи, отчетените месечни обороти през годината, както и трудовите договори на лицата, извършващи търговската дейност. В случай на констатирани нарушения на данъчно-осигурителното законодателство, освен глобите на фирмите ще бъдат възложени и ревизии.

През седмицата приключиха и проверките на 18-те фирми собственици на бюра за обмяна на валута в Старозагорска област. Инспекторите по приходите не са констатирали нарушения на Валутния закон, а фирмите нямат данъчни и осигурителни задължения към хазната, които биха довели до отнемането на лиценза им. Търговците са изрядни и поради факта, че биват проверявани ежемесечно от контролните органи.

Към момента текат съвместните проверки на инспектори от НАП Стара Загора и служители от Инспекцията по труда, продължават наблюденията над търговските обекти и контролът по сигнали на граждани и фирми.