НАП Пловдив търси инспектори от цяла Южна България
НАП Пловдив търси инспектори от цяла Южна България / DarikNews.bg, архив

Национална агенция за приходите (НАП) в Пловдив търси 17 служители за новото звено „Фискален контрол", което ще стартира дейност от 1 януари 2014 година.

Агенцията обявява конкурс за длъжностите „старши инспектор по приходите" и „инспектор по приходите". Одобрените ще работят в екипи на територията на НАП Пловдив и по-конкретно в областите Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян. Екипите ще правят проверки в близост до граничните пунктове „Капитан Петко войвода" и „Маказа - Нимфея", а също и във вътрешността на страната - в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол.

„Търсим да назначим хора от цяла Южна България и за работата могат да кандидатстват жители и извън Пловдивска област", обясниха за Дарик от приходната агенция.

Конкурсът за свободните работни места ще се проведе на два етапа. На първия участниците ще решават тест, чиято цел е да се установят професионални им знания. Допуснатите до втория етап ще бъдат и интервюирани.

Работата на инспекторите във фискалното звено ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си.

Кандидатите за работа в НАП Пловдив трябва да подадат документи до 16 декември включително, лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно-оригинал в сградата на дирекцията в Пловдив на ул."Скопие" 106.

Описание на длъжностите, изискванията за конкурса и образци на заявление за участие, могат да бъдат намерени на интернет страницата на НАП - www.nap.bg.