Министър Цветанов поздрави 85-годишен дядо, който стана част от ГЕРБ
Министър Цветанов поздрави 85-годишен дядо, който стана част от ГЕРБ / DarikNews.bg

По време на събрание на ПП ГЕРБ към редиците на партията се присъединиха още 200 души от старозагорско, между които 85-годишният Стоян Куджабашев и 20-годишната Евдокия Радулова. В редиците на ГЕРБ вече официално е и кметът на Мъглиж Господин Господинов. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов поздрави съпартийците си и пожела на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, регионът да се превърне в най-привлекателното място за живеене в страната.

Министър Цветанов изтъкна ниската избирателна активност - 30% - 32% и смесените избирателни секции, където силата е на БСП, като причина за нареждането на ПП ГЕРБ на трето място след местния вот в Кюстендил: „Знаете, че там силата е на БСП, която успя да вземе около 1500 гласа, докато ГЕРБ там е последна със 165 гласа". Частични избори за кмет се провеждат и в община Съединение, допълни вътрешният министър: „Там сме първа политическа сила. Предстои балотаж другата неделя. Имаме 1589 гласоподаватели за ГЕРБ срещу 1570 за БСП. Всеки един може да направи равносметка как беше до 2009 г., каква беше оценката на ЕК, какво беше процентното усвояване на еврофондовете - те бяха спрени поради корупция и тежка организирана престъпност".

Министър Цветанов поздрави 85годишен дядо който стана част от ГЕРБ
netinfo
Цветанов коментира и някои от актуалните криминални въпроси в страната, като случаят с братя Галеви: „Оттук нататък с действията, които се предприемат от Върховната касационна прокуратура, обявяват братя Галеви с европейска заповед за задържане и след това започва следващата стъпка за международното им издирване".