Люлки ще развличат животните в старозагорския зоопарк
Люлки ще развличат животните в старозагорския зоопарк / община Стара Загора

С нова атракция се сдоби старозагорският зоопарк. Близо 25 кози, муфлони, тибетският як Найден и понитата Звезда и Пантофка се радват на нова придобивка - клатушка тип „везна". Забавната люлка е дело на работещите в зоопарка, които през следващите седмици ще изработят още няколко развлекателни съоръжения, сред които и имитация на кладенец с навес, облицован с камъни, от който ще тече вода.

Животните съжителстват заедно на територия от 5 дка и са една от любимите атракции на посетителите, тъй като са много дружелюбни и жадни за внимание. Новата придобивка, веднага след поставянето й, се превърна в център на внимание най-вече за козите и за тибетския як Найден, който опита с глава и здравината й.

Идеята за новите развлекателни за животните съоръжения дойде от публикация и видео, качени от старозагорец в сайта на платформата "Моята е-община".

Идеята, която реализирахме е малко по-различна, от съображения за сигурност, казва директорът на зоопарка д-р Радослав Михайлов. Люлката е дървена, а не метална и не се огъва. Животните са любопитни и обичат развлеченията, промяната и обогатяването на средата, в която живеят. В момента много от по-възрастните животни се сдобиват с малки и особено яренцата, които са изключително игриви, ще се забавляват на воля.