Лекоатлетите в Стара Загора вече ще тренират на топло през цялата зима
Лекоатлетите в Стара Загора вече ще тренират на топло през цялата зима / община Стара Загора

Стара Загора вече има първата в страната отоплена през целия зимен период лекоатлетическа зала.

След 27 години закритата лекоатлетическа писта, на която провеждат тренировки състезателите от Спортен клуб по лека атлетика „Берое", вече е газифицирана и предоставя комфорт и удобства за провеждане на пълноценни тренировки на лекоатлетите в града.

Благодарение на личната ангажираност на кмета Живко Тодоров, с подкрепата на общината, само за няколко месеца са осигурени необходимите 48 000 лв. за проектирането и инсталирането на 7 конвектора, които работят на газ.

Те са от най-новия асортимент на пазара на газови отоплителни инсталации и поддържат постоянна температура от20 градуса.

След ремонта на лекоатлетическата писта на стадион Берое, провеждането на Балканиада по лека атлетика и възстановяването на авторитетния международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме", това е поредният успех за Стара Загора през последните години, резултат от съвместната работа на общинското ръководство и УС на СКЛА „Берое", сподели Емилия Драгиева от Управителния съвет на клуба.

Досега състезателите са спортували през зимата при температури вътре, с няколко градуса по-ниски от външните. Според специалистите, провеждането на тренировки при подобни условия е предпоставка за здравословни неблагополучия и физически травми.

Първи в отоплената зала през тази седмица ще се състезават най-малките, от 6-11 годишна възраст, които ще мерят сили в състезанието „Лъвски скок".