Част от Стара Загора ще остане без вода до 17:00 часа. Причината е изпълнение на проект по Оперативна програма "Околна среда" за реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в Стара Загора, съобщиха от ВИК.

Румен Райков отново поема ВИК-Стара Загора

Без вода ще бъдат потребителите в карето от улици:


- на юг от ул. „Августа Траяна“ до бул. „Цар Симеон Велики“ и на изток от бул. „Св.Патриарх Евтимий“ до река Бедечка; на север от ул. „Августа Траяна“ до ул. „Радецки“ и на изток от бул. „ Св.Патриарх Евтимий“ до ул. „Иван Вазов“; на север от ул. „Августа Траяна до ул. „Хан Аспарух“ и на запад от бул. „Св. Патриарх Евтимий“до ул. „Цар Иван Шишман“ на север от ул. „Хан Аспарух“ до Загорка АД

- кв. „Самара“ 3; на юг от  ул. „Августа Траяна“ до бул. „Ген Столетов“ и на изток от ул. „Димитър Наумов“ до бул. „Св. Патриарх Евтимий“; на запад от ул. „Димитър Наумов“ до ул. „Александър Батенберг“ и на юг от ул. „Августа Траяна“ до бул. „Генерал Столетов“

- на запад от ул. „Димитър Наумов“ до ул. "Д-р Тодор Стоянович" и на юг от бул."Генерал Столетов" до бул. „Цар Симеон Велики“; на изток от ул. „Армейска“ до ул.“ Д-р Тодор Стоянович“ и на юг от ул. „Св. Княз Борис“ до бул. „Цар Симеон Велики“; на изток от ул. „Одринска Епопея“ до ул. „Димчо Стаев“ и на юг от бул. „Цар Симеон Велики“ до бул. „Славянски“; на север от ул. „Радецки“ до стадион „Локомотив“ и южно от ул. „Хан Аспарух“ до ул. „Иван Вазов“

- на изток от ул. „Димчо Стаев“ до река Бедечка и на юг от бул. „Цар Симеон Велики“ до ул. „Славянска“; на изток от ул. „Анастасия Тошева“ до бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и на юг от ул. „Славянска“ до жп линии; на запад от ул.“ Анастасия Тошева“ до ул. „Капитан Петко Войвода“ и на юг от ул. „Славянска“ до "Калояновско шосе" и от "Калояновско шосе" до базата на Лукойл.


По време на проекта, който се изпълнява от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД, ще се осъществи подмяна на над 40 километра водопроводна мрежа и реконструкция на близо 17 километра от канализационната мрежа в град Стара Загора.

Предвижда се обособяване на общо 14 водомерни зони в централните квартали на града, в които ще се измерва подадената и консумираната вода, ще се следят дебит и налягане.

Целта е разтоварване на мрежата и предпазването ѝ от препълване при интензивни дъждове. Проектът ще се реализира до края на 2023 г. в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Общата му стойност е близо 122 млн. лева и е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура за директно предоставяне.
БТА