Кметът на Казанлък проведе консултации за определяне състава на СИК
Кметът на Казанлък проведе консултации за определяне състава на СИК / Община Казанлък

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции, както и с партиите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, по повод предстоящите на 5 октомври избори за Народно събрание.

Участниците постигнаха споразумение при разпределянето на 773 членове в 87-те секционни комисии на територията на община Казанлък.

Според методиката, приета с решение на ЦИК, местата по партии се разпределят както следва: 298 за ГЕРБ, 264 за Коалиция за България, 114 за ДПС, 67 за Атака и по 15 членове за Коалиция от партии „Реформаторски блок" и Коалиция „България без цензура" - ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение „Гергьовден".

При проведените консултации представителите на местните политически партии единодушно се обединиха отново около предложението да се намери законово решение за организиране на изнесен пункт на Районната избирателна комисия - Стара Загора (РИК) в Казанлък, в който да се приемат протоколите и останалите изборни книжа. По този начин ще се избегне неудобството при транспортирането и дългото чакане на членовете на СИК в Стара Загора.

Представителят на „Реформаторски блок" Николай Александров предложи като тяхна инициатива организирането на кръгла маса по проблема за купуването на гласове в изборната кампания.