Кметът на Еленино започна почистване на каналите край селото
Кметът на Еленино започна почистване на каналите край селото / личен архив

Кметът на старозагорското село Еленино Съби Димов е започнал почистване на каналите край селото. Това обяви самият той пред Дарик.

В края на миналата седмица жителите на селото изпратиха писмо до Министерството на вътрешните работи, до областния управител и кмета на община Стара Загора с искане трите канала край селото да бъдат почистени, а мостовете над тях - изградени наново. Според хората ако не бъдат почистени каналите при нови обилни валежи ще се повтори ситуацията от 6 септември когато селото бе наводнено.

„Днес ме извикаха в община Стара Загора и ми връчиха доклад със становище на специалисти, изготвено след оглед на комисия, водена от инж. Ангел Стоманярски. Този доклад ще бъде изпратен за одобрение в София, където трябва да решат как точно да бъдат възстановени мостовете и почистени каналите.

Единият от тях обаче вече съм почнал да го почиствам, режа върбите, които са израснали там. Лошото е, че догодина те отново ще се появят", коментира кметът на Еленино.

Той допълни, че селото вече се възстановява след наводнението от преди десетина дни. „Обстановката вече е напълно нормална. Още вечерта хората се прибраха по домовете си и от тогава всеки почиства. Изхвърлихме 13 камиона слама, която беше донесена от водата", заяви Съби Димов.