Казанлък посрещна участниците в колоездачната обиколка на страната
Казанлък посрещна участниците в колоездачната обиколка на страната / Община Казанлък

Казанлъчани посрещнаха колона от 111 състезатели, участници в 61 Международна колоездачна обиколка на България.

Победител в надпреварата по 144-километровото трасе от шестия етап на обиколката - Карнобат-Казанлък, стана Ерик Монс от националния отбор на Германия с време 3 ч.11мин. 43 сек., следван от Тино Майер - от „Бранденбург", Германия, и Самуел Калдер - от „Тавира", Португалия. Заелият първо място в шестия етап на обиколката получи лавровия венец от кмета на община Казанлък.

Кметът Стефан Дамянов приветства всички състезатели, техните треньори, организаторите на обиколката и почитателите на екстремния спорт и облече жълтата фланелка на нашия съгражданин Мартин Грашев. Казанлъчанинът запазва водачеството си в главното индивидуално класиране.

Заместник-кметът на община Казанлък Зелвер Касабова облече зелената фланелка на състезателя, отличен за активност - Тобиас Баркщат от „Бранденбург". Фланелката за катерачи бе връчена от Ангел Радевски, гл. експерт в община Казанлък, известен състезател по колоездене в недалечното минало.

В обиколката участват общо петима казанлъчани - за КК „Несебър" се състезават Мартин Грашев и Александър Алексиев; за обединения отбор на „Хемус" -Троян и на турския град Коня се състезават Данаил Петров и Станислав Заралиев, а за румънски отбор се състезава Георги Георгиев, който е от гр. Шипка.

Община Казанлък осигурява общо 3500 лв. от средствата за спорт в общинския бюджет за най-добре представилите се състезатели. Наградата за първото място е 1414 лв.

Стартът за следващия етап в 61-о издание на Международната колоездачна обиколка на България Казанлък-Трявна ще бъде даден на 16 септември от 14.45 часа.