Избират ръководни органи на фондация Чудомир
Избират ръководни органи на фондация Чудомир / Д.Бобева -архив

Като Общо събрание ще работи днес Общинският съвет на Казанлък.
Той се събира за свое заседание от 12 часа в Литературен музей „Чудомир" в града. Поводът- провеждане на Общо събрание на фондация „Чудомир", за избор на нови ръководни органи. Ситуацията не е прецедент, тъй като преди малко повече от 2 години местният законодателен орган също заседава по този начин за попълване състава на фондация.


Повод за днешното Общо събрание е факта, че на практика от близо година фондацията, която организира превърналите се в една от културните емблеми на Казанлък празници- Чудомировите, практически е без ръководство, след като подадоха оставки членовете на Управителния съвет на фондацията - Тотка Гечева, Чавдар Ангелов, Теменужка Папазова, Нели Глушкова. Преди това от управата на фондацията се оттеглиха и изпълнителният директор Пеньо Терзиев и членовете на УС Петър Косев и депутатът Емил Караниколов.

Днешното свикване на заседание на Съвета, което да работи като върховен орган на фондация „Чудомир" е по искане на 15 общински съветника, представляващи 1/3 от местния законодателен орган.