ММИ
ММИ / netinfo
Областният управител Гергана Микова присъства на празника на „Мини Марица-изток” ЕАД, посветен на 65-ата годишнина от създаването на най-голямото въгледобивно предприятие у нас. Гости на тържеството бяха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и зам.-министрите Жечо Станков и Красимир Първанов, представители на Националната енергийна камара, на Българския енергиен холдинг, на синдикатите, бивши директори на дружеството, партньори и други гости.
 
Микова благодари на ръководството на дружеството и на служителите за техния всеотдаен труд и им пожела професионални успехи, удовлетворение, признание и уважение към отговорната им работа. Областният управител изказа специална благодарност към инж. Андонов за помощта, която „Мини Марица-изток” оказва на държавните институции в кризисни ситуации. „Вашето съдействие с техника и жива сила при овладяването на тежки ситуации, причинени от природни бедствия и аварии, е от изключителна важност за нас. Вие и Вашите служители  откликвате винаги на нашите призиви за помощ. С това показвате, че сте не само отлични професионалисти в своята работа, но и хора с висока отговорност към обществото”, заяви г-жа Микова.
 
По случай 65-ата годишнина тя връчи на изпълнителния директор на дружеството инж. Антон Андонов Почетния знак на областния управител.