Хората в Змеево-притеснени и готови за действие
Хората в Змеево-притеснени и готови за действие / netinfo

“Бетер баир” дели южния фронт на Дъбовския пожар от с.Змеево. Преди час огънят се развиваше в 3 огнища и на метри от границата между землищата на с.Ягода и с.Змеево,видя репортер на Дарик радио .

Трактори и верижни машини разкопават 8-метрова полоса за ограничаване на разпространението на пожара . Кметът на селото Слави Николов съобщи,че разполага с палки и водоноски,жителите са предупредени за опасността и са готови да се включат в потушаването на огъня. ”Хората в селото са притеснени и не са спали тази нощ”- сподели управникът на Змеево.

Частният самолет,осигурен от д-р Евгений Желев, е извършил 7 гасителни полета до 14 ч.

Слави Николов не изключи възможността част от пожарите в региона да са злоумишлени. “Всичко е свързано с бизнес- износ на дървен материал за Турция,производство на дървени въглища.Това са много пари.” –коментира Николов,който е бивш началник на казанлъшката полиция.

Следите от сеч по хълма,който дели огнения фронт от Змеево,са от работата на частна фирма,уточни Николов. Дейността на дърводобивната компания е била прекратена преди 3 години под натиска на общественото недоволство.