Фея под липите
Фея под липите / netinfo
Живко Тодоров получи паметна купа
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров получи паметна купа от организаторите на XII-тия Турнир „Фея под липите“. С нея клубовете по художествена гимнастика в града – „Берое“ и „Елит“ изразяват признание за усилията и благодарност за подкрепата, във връзка с предстоящото откриване на 10 май, на новата зала за гимнастика в града. Тя ще им даде възможност да тренират в прекрасни условия и да печелят още повече успехи. След извършения от общината ремонт за над 300 000 лв., бившата зала по борба се превърна в перфектна зала по художествена гимнастика.

В турнира Фея под липите“, който продължава и утре, се включиха 470 деца от 26 клуба в страната.

Зам.-кметът Иванка Сотирова връчи първите награди на ансамблите, които вземат участие в тридневното състезание. Тя поздрави присъстващите състезатели, треньори, гости, публиката и родителите от името на кмета Живко Тодоров. Сотирова награди 6-годишните грации от СК по художествена гимнастика „Елит“, които станаха победители в групата.

„Купата на кмета“, за най-многоброен отбор, спечели „Тракия“ Пловдив – с 55 участници. Мис Фея под липите тази година стана Анна Буркоа от отбора на „Триадица“ – София. В официалната церемония по награждаването участваха още главният съдия Мариана Пищалова и бившият футболист Божидар Искренов.

Турнирът се провежда ежегодно и е истински празник на младостта, грацията и финеса. Основател и ст.треньор на СКХГ „Елит“  е Кремена Искренова. В клуба тренират над 100 деца.