ГЕРБ: Нейкова обслужва тройната коалиция!
ГЕРБ: Нейкова обслужва тройната коалиция! / снимка БТА
Мотивите на областния управител Мария Нейкова в заповедта ,с която отменя конкурса за превозвачи в Старозагорско , са политически. Те обслужват интересите на тройната коалиция, а не на гражданите на общината, категорично заявиха общинските съветници от ГЕРБ.

Според адвокат Антоанета Масленска “заповедта е неоснователна.Конкурсът трябваше да се проведе, защото нямаше никакви основания за неговото спиране”. Масленска припомни,че прословутото Решение 10/10 е взето на 17.09.2007 година.”Периодът, в който то можеше да бъде оспорвано , е едномесечен.Тогава нито превозвачи, нито други субекти са го оспорили пред Комисията за защита на конкуренцията. Тя има права Решението да бъде внесено в съда и то да бъде отменено, като противоречащо на закона”.

Правно недопустимо е Решение 10/10 да бъде отменено сега от този Общински съвет, е мнението на адв.Масленска.

Три са решенията на Административния съд и едно на Районния за дейността на Общинския съвет. Всички те са за избора на изпълнителен директор на Общинската Агенция по приватизация и доказват,че “Общинският съвет е единственият компетентен орган, който може да освободи изпълнителния директор. Решението на местния парламент не подлежи на съдебен контрол”, коментира Масленска.