ГЕРБ: Бюджетът на БСП и ДПС отрязва школата на МВР в Казанлък
ГЕРБ: Бюджетът на БСП и ДПС отрязва школата на МВР в Казанлък / netinfo

„В бюджета за 2014 г. не са предвидени никакви пари за школата на МВР в Казанлък, което на практика означава, че съдбата й е решена и тя ще бъде закрита. Няма как школата да продължи да съществува с нула лева бюджет", категоричен е старозагорският народен представител от ГЕРБ Пламен Йорданов. По думите му това едва ли е случайно и припомня, че преди около месец гражданите на Казанлък и местната управа се обявиха категорично против затварянето на школата и превръщането й в бежански лагер от какъвто и да е тип. Някой от мотивите за това бяха, че школата е разположена в защитена паркова територия и че в града се намира най-големият оръжеен завод в България. Такъв необмислен акт от страна на управляващите като настаняване на бежанци в Града на розите би застрашил националната сигурност на България.

Депутатът от ГЕРБ добави още, че не са предвидени никакви средства в републиканския бюджет за разширението на отсечката от автомагистрала „Тракия" до Стара Загора, а тази връзка е от стратегическо значение, защото участъкът води и до Летище Стара Загора, което правителството на ГЕРБ, община Стара Загора и инвеститори имаха намерение да превърнат в карго терминал. От друга страна 5-километровият стеснен участък е в челните редици по тежки пътно-транспортни произшествия и е единствената артерия, която свързва Стара Загора с АМ "Тракия".

Пари за отсечката обещаваше и соцлидерът Сергей Станишев още по време на управлението на тройната коалиция и също така бе сред основните обещания на БСП още на парламентарните избори през 2009.