Европейското женско лоби - в подкрепа на медиците ни
Европейското женско лоби - в подкрепа на медиците ни / netinfo
Европейското женско лоби да се ангажира със застъпническа кампания за освобождаването на българските медицински сестри в Либия- това предложи по време на регионална конференция за за равнопоставеността Мартине Леви- вицепрезидент на организацията.

Тя и заместник-председателката на Европейското женско лоби Джун Джейкъбс участваха в регионална конференция за равните възможности и политиките на местната власт, проведена в Казанлък.

Участниците във форума приеха специална Резолюция за подкрепа на българските медици в Либия. Те призоваха сродните женски организации в Европа да обединят усилията си за натиск и помогнат за намирането на ресурси за решаване на проблема с освобождаването на сестрите.

Над 400 са неправителствените организации, представени в Европейското женско лоби, които ще бъдат информирани за желанието за съпричастие на българските жени.

Форумът в Казанлък дискутира въпросите за равнопоставеността, политиките на местната власт, антидискриминационните механизми и добрите практики на ЕС в това отношение.