Един ден за ранените диви животни – Коледната кампания на Спасителния център
Един ден за ранените диви животни – Коледната кампания на Спасителния център / Зелени балкани

И тази година Спасителният център на Зелени Балкани организира своя коледна кампания.

Тя е предизвикателство към всички, които са любопитни и смели да научат как изглежда един ден в Спасителния център?

„Какво е да нахраниш пеликан, да почерпиш осояд с вкусна смес от.... (Рецептата е тайна, която не разкриваме на всеки:))) или да погалиш пухкава сова? Как се подготвя храната на животните, кой какво обича и кой колко пъти на ден се храни? Как се кара сова, или друго заинатило се пернато, да яде, въпреки категоричния й отказ, или как се лекува ранено крило, например?

Всичко това те имат шанс да видят със собствените си очи, а пеликанът и осоядът да нахранят лично, включвайки се в нашата коледна инициатива „Един ден за ранените диви животни"", канят от Спасителния център

Инициативата е и прекрасна възможност да зарадвате близък, или да доведете семейството си, и заедно да прекарате незабравим ден в помощ на дивите пациенти на Центъра. След посещението ще получите фото колаж с най-яките снимки от деня, посветен на ранената дива природа на България, обещават организаторите.

Всеки може да си осигури един незабравим ден с дивите животни, ето как:

"Свържете се с нас на wrbc@greenbalkans.org или тел.: 0886570053 - Христина;

Дарете 80,00 лева...

Ще получите една „напомнянка", във вид на авторска, перната, коледна красота. Тя ще ви подсеща през цялата идна година, че имате да вършите благородна и достойна за уважение работа;

Обадете се, когато сте готови за това начинание седмица по-рано и ние, Груьо, Осоядът Осо, улуличката Лули и останалите 200 - 300 пернати, бодливи и космати същества ще ви очакваме.

Разбира се, ако сте решили да направите интересен, любопитен и много благороден подарък на вашите близки, можете да се обърнете към осиновителната програма на Центъра - осиновите някой от десетките пациенти на Центъра и ще получите уникално, ръчно изработено, свидетелство и снимка към него.

И едно уточнение - приемаме дарението и на вноски ;)"