Двама мъже заловиха нападател на старозагорка, съучастникът му блъсна полицай
Двама мъже заловиха нападател на старозагорка, съучастникът му блъсна полицай / DarikNews.bg/архив

Двама мъже на 21 и 30 години заловиха нападател на 63-годишна старозагорка. По-късно съучастник на задържания е блъснал с кола полицай.

Екшънът се разиграл посред бял ден в неделя в Стара Загора.

Край жената, която се движела по булевард «Цар Симеон Велики», минал младеж, който скъсал от врата й два златни синджира ипобягнал. Станалите свидетели на грабежа старозагорци подгонили извършителя в западна посока по булеварда. В близост до дом № 123 двамата задържали извършителя и го предали на дошлите на местопроизшествието полицейски служители.

Установено е, че това е 20-годишния Й.Т. от с. Климентово, общ. Полски Тръмбеж. Констатирано е, че Й.Т. имал уговорка със свой съучастник след извършване на грабежа, същият да го вземе с кола и да напуснат града .

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че съучастника е С.А., 40 годишен, от Свищов.

Около 15.40 ч. служители от сектор «Криминална полиция» при Първо Районно управление «Полиция» - Стара Загора са направили опит да извършат проверка на л.а. Опел «Кадет», с габровска регистрация, паркиран в близост до бл. 35 на ул. «Хан Аспарух», тъй като на шофьорското място видели мъж, отговарящ на описанието на издирвания С.А. След като единия от полицаите се легитимирал със служебната карта, С.А. тръгнал рязко с автомобила, като ударил със страничната лява страна на опела служителя и го съборил на земята.

След около 100 м. автомобилът аварирал и С.А. го изоставил. При направения оглед на място, в автомобила е намерен договор за покупко-продажба на автомобила между собственика му и С.А.

Пострадалият полицай, след направен медецински преглед, при който са установени охлузни рани по краката и гърба, е обслужен амбулаторно и освободен за домашно лечение.

Издирването на С.А. продължава.