Добрите дела имат тежест, но правят живота ни по-лек
Добрите дела имат тежест, но правят живота ни по-лек / Dariknews.bg, архив

Пламен Петков, който с цената на живота си спаси момиченце в Англия, е носител, посмъртно на почетната награда "Добрият самарянин". Статуетката получи един от приятелите на Пламен, който през сълзи сподели, че преди няколко месеца една майка загуби син, но едно дете спечели своя ангел-хранител. Пластиката, с автор Иван Костов, е с посребрени криле и е символ на героизма и саможертвата на 32-годишния Пламен.

Спасителят от АМ "Тракия" Стефан Стойчев връчи годишната награда "Добрият самарянин" на Мануела Малеева и д-р Бруно Франиер, благодарение на които вече 300 деца с ортопедични проблеми са получили надеждна професионална подкрепа и помощ. Отличието взе майката на бившата ни тенесистка Юлия Берберян. В специално видео обръщение Мануела Малеева сподели, че наградата е още една мотивация, за да продължи и занапред своето дело.

Наградата на общността отиде при аматьорската театрална трупа при ГПЧЕ "Ромен Ролан". Учениците бяха наградени от символичния домакин на церемонията по връчването на вторите награди "Добрият самарянин" Ивелин Керанов, директор на ДТ "Гео Милев".

На сцената на театъра бе и авторът на статуетката-награда “Добрият самарянин” Иван Костов, който изрази надежда в най-скоро време в Стара Загора да има монумент на добротворството. По думите на твореца “добрите дела имат тежест, но правят живота ни по-лек”.

 

Специалните плакети на добротворците Александър Павлов, Жоро Хаджиев, Стефка Сярова, Радослава Колева, Ани Илиева и Ивелина Павлова връчи кметът на община Казанлък и член на Обществения комитет по избора за Добър самарянин, Галина Стоянова.

Кампанията „Имам приятел - добър самарянин" е доброволен обществен проект на Сдружение „Самаряни", целящ популяризиране на доброто и неговите извършители от регион Стара Загора. Официални партньори на тазгодишната кампания за търсене на добрите хора в регион Стара Загора са: Община Стара Загора, Община Казанлък, Регионална библиотека "Захарий Княжески", Областен съвет на Български червен кръст, Държавна опера - Стара Загора, Обществен дарителски фонд - Стара Загора, Регионален исторически музей - Стара Загора, Дарик радио - Стара Загора, КонтурГлобал Марица Изток 3.